Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bağlantılar

İzleyiciler

4 Ocak 2012 Çarşamba

Sbs Tercih Rehberi

Sbs Tercih Rehberi - Sevgili öğrenciler, 2011 yılında açılacak pek çok yeni liseler ve kontenjanı artırılacak pek çok bölüm var.Bu bakımdan Sbs Tercihleriniz çok çok önemli bir duruma gelmiş durumda. Meb 'in Sbs Tercih Rehberi 'ni yayınlamasından sonra sitemizden bu rehberi indirebilirsiniz.
Ayrıca sbs tercihlerinizle ilgili uzman tavsiyeleri, standart sapma faktörü ve tahmini puanınıza göre kazanabileceğiniz fakülte listelerini yine sitemizden, bu başlık altından takip edebilirsiniz.Sbs Puan Hesaplama Sayfamız için tıklayın.
Sbs de tercih dönemine kadar her gün çeşitli konulara değinerek öğrencileri-velileri ve rehberlik uzmanlarına ışık tutmaya çalışacağız. Bunun yanında meb'in hazırlamış olduğu şu sayfayı ziyaret ederek tercih işlemlerinizi nasıl gerçekleştireceğinizi görebilirsiniz.Tıklayınız.
İsterseniz ilk olarak genel ilkelerden başlayalım.

  • Sınavlardaki kendi başarı sıranız ve puan durumunuzu hedeflediğiniz üniversite ve bölümler ile karşılatırın
  • Kendi alanınıza göre hangi yükseköğretim programlarını seçmeniz gerektiğini iyi öğrenmelisiniz
  • Kendi alanınız dışında bir tercih yapacak iseniz alan dışı tercih bilgilerini edinin.
  • Sınav sonuç karnesindeki yüzdelik diliminize dikkat edin

TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?
Tercih yaparken dikkat etmemiz gereken temel kurallar şöyle:
Tercih Listesinde İstediğiniz Okula Yer Verin
Bazı öğrenciler kaçınma psikolojisi ile tercihlerinde aslında gitmek istemeyecekleri bölümleri ya da illeri yazabiliyorlar. Ailem kazanamazsam ne der, çevreme ne derim, konu komşu beni hafife alır mı gibi düşüncelerle tercih yapan öğrenciler Bir okula kapağı atayım da neresi olursa olsun diye düşünmeye başlar. Bu durum istenilmeyen bölümlerin ve illerin tercih listesine girmesine sebep olabilir.Bu nedenle tercih listesinde mutlaka severek ve isteyerek gideceğimiz yerler olmalıdır.Aksi takirde hayatımız boyunca sıkıntısını yaşayabiliriz.
Bazı öğrenciler de sırf tercih listesini doldurmak için hakkında pek bilgi sahibi olmadıkları yerleri tercih listesine yazarlar. Ne kadar çok tercih yaparlarsa o kadar çok kazanma ihtimalinin yükseleceğini düşünürler. Tercih listesini doldurmak için tercih yaparken kendilerini riske atabilirler.
Başarı Sırasına Göre Tercih Yapın
Sınav soncunu incelediğinizde, sonuç belgesi ilk bakışta size karışık gelebilir. Puanlar yanıltıcı olabilir.
Kılavuz henüz yayınlanmadığı için bu seneki yeni sistemde hangi bölümün hangi sıralama ile alacağını bilmiyoruz. Kılavuz yayımlandığında bu bilgilere tahmini de olsa ulaşabileceğiz.
Uzmanlardan Destek Alın
Tercih işi uzmanlık gerektiren bir iş. Özellikle sınav sistemi değiştiği bu yıl tercihlerimizi mutlaka uzmanlar eşliğinde yapmamız gerekiyor. Hatta farklı birkaç uzmana birden danışarak görüş almanızda fayda var.

Sbs Tercih Rehberi

0 yorum:

Yorum Gönder

Sayaç

Blog Arşivi

Design by araba-cı | MoneyGenerator Blogger Template by GosuBlogger