Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bağlantılar

İzleyiciler

10 Mart 2012 Cumartesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Siyasilerin aşağıdaki 29 Ekim Cumhuriyet bayramı mesajları tarih olarak günümüze uyarlanarak ve bir kısım değişikliklerle kullanılabilir kanaatindeyim.



Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova Milletvekili İlhan Evcin;



Dünya üzerinde Milli Mücadele vererek bağımsızlığını kazanan bir milletin evlatları olmanın şanlı gururunu taşıyoruz. Bu Milli Mücadele sonucunda kahramanlarımız; geçmişe gururla geleceğe ise güvenle bakmamızı sağlayacak Cumhuriyeti armağan etmişlerdir. Ne mutlu bize ki, sadece bir yönetim şekli olmayan, aynı zamanda tarihimizin en önemli çağdaşlaşma, toplumsal ve siyasal gelişim hareketi olan Cumhuriyete sahibiz.



87 yıldır döe2hili ve harici düşmanlarımızın hain emellerini gerçekleştirmek için bozmaya çalıştığı birlik ve beraberliğimizi koruma azim ve kararlılığında olmalıyız. Bu sayede, Gazi Mustafa Kemal in Ülkemizin Muasır medeniyetlerin ilerisine geçmesi ülküsünü yerine getirebiliriz. Ülkemizde Ekonomi, İnsan Hakları, Demokrasi, Eğitim, Ulaştırma, Sağlık, Bilim başta olmak üzere diğer tüm alanlardaki olumlu gelişmeler bundan sonra da artarak devam edecektir.



Bizleri tek Millet, tek Bayrak, tek Devlet, tek Vatan yapan değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, bundan sonra da hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışacağız.



Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum.



Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en iyi dileklerimle kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.





Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce;



Cumhuriyetimizin 87. yılılını büyük gururla, coşkuyla ve sevinçle kutluyoruz. Bir çağdaşlaşma projesi olan Cumhuriyet, Türk Milletinin, Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde kazandığı Ulusla Kurtuluş Savaşı nın sonucunda kurulmuştur.

Cumhuriyet; Atatürkün Nutuk taki sözleriyle, ''Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımların yarattığı uyanıklığın ve bu sevgili yurdun her köşesini sulayan kanların karşılığıdır.''

Cumhuriyet, Avrupa ve Anadolu aydınlanmasını, yan yana getiren yeni bir yaşam biçimi kurmuştur.

Cumhuriyet, sosyal devlet, laiklik, hukuk devleti, bağımsızlık, aydınlanma, ekonomik kalkınma, kadının özgürleşmesi demektir ve devrimlerin en büyüğüdür.

Son yıllarda Cumhuriyetle birlikte özgür yurttaşlar olma idealimizi, bağımsız, kendi özgücüne güvenen bir devlet olma çabamızı, laik ve çağdaş uygarlık için en hakiki yolun bilim olduğu gibi sayısız değerimizi yarınlara taşımada, bir yol kavşağındayız.

Ya demokratikleşme özgürleşme yalanlarına kanıp, Cumhuriyetin yıpratılmasına, kuşatılmasına, hukuk devletinin yok edilmesine, özgürlüklerimizin sınırlandırılmasına seyirci kalıp ses çıkarmayacağız yada Cumhuriyetimize sahip çıkarak gerçek demokrasiyi, gerçek özgürlüğü, refahı ve zenginliği yaşayayacağız, yaşatacağız.

Bizim tercihimiz Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmaktır.

Bu nedenledir ki her geçen gün sorumluluklarımız, görevlerimiz artmaktadır.

Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda, 1920 li yılların heyecanı, umudu ve inancıyla bağımsızlığımıza, ulusal birliğimize ve Cumhuriyet imize sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi kuşatanlara ve kurumlarımızı fethetme arayışında olanlara karşı mücadele etmek hepimizin en öncelikli görevi olmalıdır.

Bu görevin bilincinde olan bir Cumhuriyet neferi olarak herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bize bu büyük mutluluğu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucularımıza, Cumhuriyet devrimini gerçekleştirenlere şükranlarımızı sunuyorum.





Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal;




Büyük Önder Atatürkün önderliğinde yakılan Milli Mücadele ateşi, 29 Ekim 1923 te Cumhuriyet ilan edilerek sonuçlandırılmıştır. Cumhuriyet; Mustafa Kemal Atatürkün bizlere bırakmış olduğu en büyük mirastır. Cumhuriyetimizin 87. yılını düzenlenecek etkinliklerle atalarımıza yakışır şekilde kutlayacağımıza yürekten inanıyoruz. Gerçekleşecek törenlerde yalnızca resmi temsilciler değil, halkımızın da katılımını bekliyoruz.

Bağımsızlığımız uğruna dökülen kanları hep hatırlamalı, en değerli manevi varlığımızın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu asla unutmamalıyız. Türk Ulusu, Cumhuriyet ile birlikte dünya milletlerinin onurlu ve değişmez bir üyesi olmuştur. Geçmişi sağlam temellere dayanmayan birçok toplum tarih sahnesinden bir bir silinirken geçmişi atalarının asil kanları ile sulanan bir tarihe sahip Türk Ulusu 1923 ten beri dimdik ayaktadır. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde öncelikle başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere bu uğurda canını hiçe sayan tüm aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, halkımızın bu mutlu ve gururlu bayramını kutluyorum.







Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ;



Büyük milletimizin tarihinin en önemli başarısı ve kazanımı olan cumhuriyetimizin 87. yılını kutluyorum. Bu büyük günde cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu uğurda canlarını feda etmekten çekinmeyen nice şehitlerimizi ve gazilerimizi anıyor, sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

Cumhuriyet eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. İnsanlık onurunu her şeyin üstünde tutmaktır. Cumhuriyet, cehalete, yoksulluğa, fukaralığa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır. Cumhuriyetin temelindeki iddia, vatandaşlarını çağdaş bir devletin vatandaşı yapmaktır. Cumhuriyet sayesinde ülkemiz 87 yıl gibi kısa bir sürede demokratik, çağdaş bir seviyeye yükselmiş, hayatın her alanını kapsayan modern zihniyetin büyük bir temsilcisi olmuştur.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetin biz Türk milletine kazandırdıklarını, çağdaşlığı, demokrasiyi, bölünmez bütünlüğe sahip çıktığımızı bir kez daha göstermemiz gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük cumhuriyetimizin sonsuza payidar kalmasını diliyor, vatan ve bayrak uğruna canlarını veren kahraman şehitlerimizin önünde saygıyla eğilerek tüm Çiftlikköy ve Yalova halkının Cumhuriyet Bayramı nı en içten dileklerimle kutluyorum.





Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral;



Cumhuriyet; esarete boyun eğmeyip, vatanı ve değer yargıları uğruna verdiği milli mücadelede, top mermilerine göğsünü siper ederek, hiçbir millete nasip olmayan kahramanlık destanları yazan ve adını tarihe altın harflerle kazdırtan milletimizin, dünya milletleri arasındaki şerefli yerinin bir sembolüdür. Huzur ve güven içinde, bu şerefli günün 87. yıldönümünü kutlamanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın sağladığı güçle, milletimizin fazlasıyla layık olduğu parlaklıkta bir geleceğe doğru hızlı ve emin adımlarla yol almaktadır.

Atılan bu adımlar bizi her geçen gün Mustafa Kemal Atatürkün gösterdiği Türkiye yi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkartmak hedefine doğru yaklaştırmaktadır.

Ülkemizi Ulu Önder in gösterdiği hedefe taşımak, güçlü ve aydınlık yarınlara kavuşturmak için yapılan özverili çalışmalar sayesinde, ekonomik özgüven yeniden kazanılmış, Türkiye nin her köşesinde büyük imar ve inşa hareketi başlatılmış, yok olmaya başlayan insani değerler ön plana çıkartılmış, bölge ve dünya siyasetinde lider ülke olmaya aday konumuna gelinmiş, medeniyet zirvesine giden yol da büyük mesafe kat edilmiştir.

Ülke genelinde istikrarlı bir şekilde hükümetimiz tarafından sürdürülen bu kalkınma hamlesi içinde, Altınova Belediyesi olarak yeni projemiz, alt ve üstyapı hamlemiz, temiz bir çevre oluşturma çabamız, modern şehircilik ve sosyal belediyecilik anlayışımızla yerimizi almanın mutluluğu içindeyiz. Bu örnek ve özverili çalışmalarımız, Altınova mızı geleceğin çağdaş ve örnek kenti yapacaktır.

Cumhuriyetimiz 100 yaşına vardığında hedeflenen noktaya gelmek suretiyle, hep birlikte şanla, şerefle, huzur ve refah içinde, barış ve esenlikle, coşkuyla bir asrı kutlama şerefine de ulaşacağız.

Bu yoğun duygular içinde, Cumhuriyetin 87. yaşını idrak etmenin gururuyla, Büyük Önder Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.

Tüm milletimizin bayramını en kalbi duygularımla kutlarken, aydınlık bir geleceğe doğru daha nice yıllar boyunca, birlik ve beraberlik içinde yürümeyi diliyorum.





Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova İl Başkanı Temel Coşkun;



Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürüttüğü Milli Mücadele'nin uzun ve çileli yıllarından sonra, memleketimizi işgal eden emperyalist devletlerin mağlup edilmesiyle 29 Ekim 1923'te TBMM tarafından ilan edilen Cumhuriyet'imizin 87. kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız.

Geride bıraktığımız 87 yıl içinde Cumhuriyetimiz gelişip olgunlaşmıştır. Ancak bu kolay olmadı. Çünkü 1. Dünya savaşında çeşitli cephelerde yüzbinlerce yetişmiş evladını şehit veren milletimiz, akabinde tüm kıt imköe2nlarını seferber ederek İstiklal Savaşını ve kurtuluşu gerçekleştirmiştir.



Cumhuriyet, savaştan çıkmış, yorgun ve yoksul bir ülkenin kendi küllerinden adeta yeniden dirilişi ile var olmuştur. Cumhuriyet, milletimizin ve ülkemizin var olma mücadelesini başarması için yeni bir ruh ve dinamizm getirmiş ve yeni hedefler koymuştur.

Mustafa Kemal Atatürk "Çağdaş bir Cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir" sözü ile Cumhuriyetin temel amacını en iyi biçimde ortaya koymuştur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve yaşatılmasında hepimize görevler düşmektedir. Atatürk'ün Cumhuriyetle yaktığı aydınlanma meşalesini taşıyacak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bu konudaki en büyük güvencemiz, Cumhuriyet fikrinin kaynağı ve dayanağı olan aziz milletimizdir.

Milletimizi refaha ulaştırmak için özveriyle, yılmadan çalışmaktayız.Daha güzel yarınlar için, yaşamın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörü ve barışı, karanlık yerine aydınlığı seçmekteyiz. Milletimize, Devletimize ve Demokrasimize olan inancımız ve bağlılığımızın gereği yaptığımız çalışmalar ile daha iyi ve güçlü Türkiye hedeflemekteyiz.Çocuklarımız için daha mutlu yarınların sağlanabilmesinin de temelinde demokratik yapı yatmaktadır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, tüm hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik eder, teşkilatım adına sağlık ve mutluluklar dilerim.





Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Ertan Şener;



Temelini Ulusal Bağımsızlık mücadelesiyle attığımız Cumhuriyetimizin 87. yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet yönetimi devlet yaşamında, yönetimde, bu yönetimin işleyişinde Türk ulusunun iradesinin egemen olması demekdir.

Cumhuriyeti kuranların amacı Türk ulusunu özgürlükçü bir ortamda bağımsız olarak çağdağ uygarlık düzeyine ulaştırmaktır. Mustafa Kemal Atatürk, bu amaca ulaşmak Cumhuriyetçi, ulusçu, devletçi, laik ve devrimci bir düzen, bir yönetim ve yaşam biçimi ortaya atmış, bunu uygulamaya çalışmış, gelecekte de bunun uygulanmasını istemiştir.



Anadolu aydınlanmasının ürünü olan, laik ve demokratik hukuk devleti niteliğiyle Atatürk Cumhuriyeti olarak adlandırılan Cumhuriyetimiz, yaşanan son siyasi gelişmelerle tehdit altındadır. Güçler ayrılığı ilkesinin bozularak yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanması Cumhuriyetimiz için en büyük tehlikedir.

Ülkenin çok kötü yönetildiği bir süreci yaşıyoruz. Siyasi iktidar terör ve terör örgütü karşısında aciz kalmıştır. İmralı daki terörist başı hem örgütünü yönetebilmekte, hem de hükümet tarafından muhatap alınıp kendisiyle pazarlık yapılmaktadır.

Vatandaşımız işsizlik, yoksulluk ve yoksunluk içinde kıvranmakta, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve uçurum her geçen gün artmaktadır.



Cumhuriyetimizin 87. yılında bize düşen görev laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, karşıdevrimcilerden, sivil dikta özlemcilerinden hesap sormaktadır. Kuvvayı Milliye şehitlerimizden aldığımız gücümüzle Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Cumhuriyet düşmanlarının (karşıdevrimcilerin) maskesini indireceğiz.





Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı Hasan Topçular;



Büyük bir kurtuluş mücadelesiyle, topraklarımızda gözü olanlara karşı gösterilen onurlu bir direniş sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin, 87.yıldönümünü idrak etmekteyiz.

Türk milleti; her türlü varlığına kasteden mihrak ve güçlere ortak iman ve inançla karşı durmasının manası olan Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandırmış ve kendi geleceği hakkında kendisinin karar vereceği bir yönetim biçimi olan Cumhuriyeti tercih etmiştir.

Cumhuriyetimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının hayata geçirdiği en önemli değer, Türk tarihinin kaydettiği en muhteşem atılımlardan birisidir. İnsanlığın tüm zamanlarında bile, diğer milletlerin böylesine sarsılmaz ortak bir iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir bir şekilde şahit olunmuştur.

Cumhuriyet; milletimizin doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden; kan, gözyaşı ve emeğiyle hayata geçirdiği eşi olmayan bir şaheserdir.

Bu şahesere sahip çıkmak, korumak ve kollamak her Türk vatandaşının en temel ve vazgeçilmez görevi olmalıdır.

Kimliklere göre kutuplaşmanın, semboller üzerinden çatışmaların, duygulardaki karşıtlığın körüklenip tahrik edildiği sıkıntılı günler yaşadığımız bu dönemde, Cumhuriyetimizin kazanımlarına daha çok ve tavizsiz bir şekilde destek olmak milli ve tarihi bir vazife olacaktır.

Bilinmeli ve akıllardan asla çıkartılmamalıdır ki; Türk milleti Cumhuriyet ile ilgili ilk ve son sözünü 29 Ekim 1923 yılında söylemiş, bu hususta ki bahsi bir daha açmamak üzere sonsuza kadar kapatmıştır. Türkiye Cumhuriyeti

nin varlığına, bekasına yönelik her türlü saldırı ve tehdit tarihte olduğu gibi Büyük Türk Milleti tarafından sonuçsuz bırakılacaktırAziz milletimiz her ne pahasına olursa olsun gerektiğinde Cumhuriyeti muhafaza etmek için dün olduğu gibi, bugün ve yarında hiçbir fedaköe2rlıktan kaçmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurulduğu bu çok anlamlı günün yıldönümünde, Büyük Türk Milletinin bayramını kutluyor; büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. Meköe2nları cennet, ruhları şad olsun.





Demokrat Parti Yalova İl Başkani Muhammet Sarioğlu;



87. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyete hangi süreçlerden geçilerek gelindiğini iyi biliyoruz.

Birinci dünya savaşının ardından dağılan, parçalanan, her yönden işgal edilen Osmanlı imparatorluğunun külleri içinden milletimiz, Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde verdiği Milli Mücadele ve ulaşılan zaferle bugünkü Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.



İstiklal Savaşında yaşanan yoksulluklar, zorluklar, karakteri bağımsızlık olan milletimizin iman ve azimle mücadele etmesine engel teşkil etmemiştir.



Kimi çevrelerin şartları en kötü, karanlığı en koyu, ümidi en zayıf gördüğü, işgalci güçlerle işbirliği yapmayı ve mandacılığı tercih etmeyi en akılcı yol olarak dile getirdiği bir zamanda, Mustafa Kemal Atatürk te milli kimliğinin liderliğini bulmuş, I. Dünya Savaşının galiplerine Türkiye nin bağımsızlığını kabul ettirmiş olan milletimizin bu azim ve kararlılığı bugün de yolumuzu aydınlatıyor.



Millet iradesini esas alan bir rejim olarak cumhuriyet, İstiklal Savaşını şekillendiren Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin olduğu kadar, ülkemizin modernleşme, kalkınma, gelişme istikametindeki iki yüz yıllık yolculuğunun da doğal bir sonucudur.



Nitekim bu yüzden çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak isteyen ülkemiz cumhuriyetle demokrasiyi birleştirmiş, haklar ve hürriyetler temelinde vatandaşlarının barış, huzur ve refah içinde yaşayacakları şartları inşa etme yolunda dev adımlar atmıştır.



Bu siyasal ve sosyal zemin, Farklılık içinde birlik anlayışı çerçevesinde kaderde, kıvançta, tasada yaşanan ortak geçmişi geleceğe taşıyacak olan en önemli unsurdur.

Bütün bunların ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti nin birliği ve dirliğine karşı gaflet, dalalet içinde bulunanlar kadar, kimi uluslar arası güçlerle sefil çıkarları için işbirliği yapanlar da milletimizin bu asil karakterini hüsrana uğrayacaklarının kesin bir kanıtı olarak mutlaka hesaplarına katmalıdırlar.



85 yıl içinde büyük başarılar gerçekleştiren, ekonomiden toplumsal hayata ve uluslar arası alana kadar onurlu, güçlü bir toplum ve devlet oluşturan milletimiz, sonsuzluğa akan tarih içinde asaletine ve misyonuna yakışır atılımlarla dünyanın büyük güçleri arasına girecek, hakkın ve adaletin uluslar arası düzeyde gerçekleşmesi davasının da kararlı bir takipçisi olacaktır.



Bu anlayış ve bu tarih bilinciyle Cumhuriyetimizin ebediyen yaşamasına yönelik iman ve irademizi ifade eder, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimize hizmeti geçen değerli büyüklerimiz ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anar, Cumhuriyetimizin 85. yılının tüm milletimize kutlu olmasını dilerim



Adalet ve Kalkınma Partisi Altınova İlçe Başkanı Muzaffer Öztürk;




Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değildir. Aynı zamanda hür olmaktır, özgür yaşamaktır, refahın ve huzurun teminatıdır. Halkın düşüncelerinin ve mutluluğunun baş tacı yapıldığı, sıfatı ve mevkii ne olursa olsun herkesin eşit seviyede olduğu bir sistemdir.

Cumhuriyetin temel gayesi, en basit ifadesiyle halkın meşru ve faydalı taleplerine yanıt vermektir. Bu gaye, cumhuriyeti bugünlere getiren bütün kurum ve kişilerin ana ilkesi olduğu gibi, bugünün yöneticilerinin de hedefidir. Bu hedeften hiçbir şekilde ve hiçbir zaman sapmayacağımızı bu vesileyle tekrarlamak isterim. Amacımız, cumhuriyeti ve cumhuriyeti oluşturan cumhuru yüceltmek için hiç durmadan çalışmak olacaktır.

Bugün 87. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin büyüklüğünü ve önemini kavrayabilmek için, komşu ülkelere bakmak yeterlidir. Halkla kendi aralarında saraylar ören veya tabela cumhuriyeti olmaktan öteye geçemeyen ülkeler, bugün bizim çok gerimizde yer almaktadırlar.

Türkiye gerek siyasi, ekonomik ve askeri gücü gerekse potansiyelleri bakımından bölge ülkeleri arasından hemen ayırt edilebilmektedir. Bu ayrıcalığa Türkiye Cumhuriyeti sayesinde sahip olduğumuzu asla unutmamamız gerekmektedir.

Cumhuriyetin ideal anlamda yaşatılabilmesi için, yöneticilerin halkla kaynaşması şarttır. Bu konuda bize en iyi örneği Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Halkın omuzları üzerinde ilerlemek yerine halkla birlikte hareket eden, halkın gücünü yanına alan Atatürk, bu sebepledir ki tarihte eşi benzeri az rastlanır bir başarıya ulaşmıştır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bizim için sadece kutlama tarihi değil aynı zamanda bir muhasebe vesilesi olmalıdır. Cumhuriyet kelimesinin özünü teşkil eden cumhura yani halka karşı görevlerimizi ne kadar yerine getirdiğimizin hesabını yapmak durumundayız. Yetki bizde. Ne istersek yaparız anlayışı yerine, Bu yetkiyi halkımızın refahı için ne kadar iyi ve yerinde kullanabiliyoruz? sorusunun cevabını aramalıyız.

Cumhuriyetimiz 87 yılda büyük mesafeler kat etti. Ancak daha kat edilecek çok mesafe var. Bu konuda üzerimize düşen bütün görevleri mazeretlerin arkasına sığınmadan yerine getirmeye hazırız.

Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizi kuran ve bugünlere getiren bütün gazi ve şehitlerimizi şükran ve minnetle bir kez daha anıyoruz.





Cumhuriyet Halk Partisi Çiftlikköy İlçe Başkanı Oktay Atik;



Büyük Önderimiz Atatürkün eşsiz dehasının eseri olan Cumhuriyetimizin 87. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet insanca yaşamın düzenidir. İnsanca yaşamak ideali de Atatürkü Cumhuriyete yönelten sebeplerden biridir. Cumhuriyet insanları mutlu kılacak özgür ve adil bir düzenin ifadesi olduğu için Atatürk Cumhuriyeti kurmuş ve savunmuştur. Cumhuriyetin değerlerine, ilkelerine ve kazanımlarına sahip çıkma bilinciyle hareket etmekte bizlere düşen görevdir.

Cumhuriyet, Türk Milleti nin karakterine çok uygundur. Hürriyet ve istiklöe2l benim karakterimdir. Millöee istiklöe2l bence bir hayat meselesidir diyen Atatürk, özgürlük ve bağımsızlık için en uygun idare olan Cumhuriyeti, özgürlük ve bağımsızlığına son derece düşkün olan Türk Milletinin tabiatına da uygun görmektedir. Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği Cumhuriyet gençliği, ne derecede elverişsiz şartlar içinde ne kadar büyük güçlüklerin aşıldığını hatırlayarak, Atamızın engin yurtseverliğinden ve aydınlık düşüncelerinden ilham almaktan asla vazgeçmeyecektir.

En çetin güçlükleri yenerek, çok ağır bedellerle büyük cefa ve zorlukların ardından sahip olunan, hür ve bağımsız Cumhuriyet in değerini çok iyi bilinmekte, devralınan bu değerli mirası, aynı yüksek ruh ve şuurla, her geçen gün daha da güçlenerek gelecek nesillere millet olarak taşımaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile Cumhuriyet Bayramımızı gururla, onurla, coşkuyla, ama en çok da umutla kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin, gazilerimizin, isimsiz kahramanlarımızın aziz hatırasını saygıyla anıyoruz. Bayramımız kutlu olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Sayaç

Design by araba-cı | MoneyGenerator Blogger Template by GosuBlogger